Botë

Italia merr masa strikte për ta frenuar përhapjen e COVID-19

Italia merr masa strikte për ta frenuar përhapjen e COVID-19
Foto: AP

Italia ka vendosur masa të reja për të paktën edhe një muaj në vend, të dielën, në përpjekje për të luftuar rritjen e numrit të rasteve me koronavirus, derisa po insistohet të vihen maskat jashtë shtëpisë, të mbyllen palestrat dhe kinematë si dhe ndalimi i kafeve dhe restoranteve.

Dekreti që kryeministri Giuseppe Conte ka nënshkruar të dielën përjashton fëmijët nën moshën 6-vjeç nga mbajtja e maskës si dhe bëri që pistat e skijimit të jenë të lejueshme vetëm për profesionistët dhe jo të tjerët. Dekreti hyn në fuqi të hënën deri më 24 nëntor, raporton AP.