Botë

157 vjet më parë u formua Kryqi i Kuq Ndërkombëtar

 

Gjashtëmbëdhjetë shtete dhe mbretëri evropiane më 29 tetor të vitit 1863 formojnë Kryqin e Kuq Ndërkombëtar.

Deri në mes të shekullit të 19-të nuk kishte asnjë sistem të organizuar për kujdesin e viktimave të luftës ose të plagosurve në fushë-betejë.