Botë

Marrëdhëniet SHBA-Rusi gjatë mandatit të Joe Bidenit

Foto: AP
 

Presidentët amerikanë George W. Bush dhe Barack Obama, kur u zgjodhën për herë të parë, të dy menduan se mund të krijonin marrëdhënie pune me udhëheqësin rus Vladimir Putin dhe të përmirësonin në mënyrë dramatike marrëdhëniet SHBA-Rusi.

Por vlerësimi i tyre për presidentin Putin ndryshoi shpejt.