Botë

Vaksina eksperimentale e AstraZenecas kundër Covid-19 po tregon një efikasitet prej 70 për qind

Vaksina eksperimentale e AstraZenecas kundër Covid-19 po tregon një efikasitet prej 70 për qind
Foto: Reuters
 

AstraZeneca ka njoftuar sot se vaksina e saj eksperimentale për koronavirusin e ri, të cilën e ka zhvilluar së bashku me Universitetin e Oxfordit, po tregon një efikasitet mesatar prej 70 për qind në mbrojtje kundër virusit në dy segmente të studimit, shkruan BBC. 

Është si triumf ashtu edhe zhgënjim, pasi që vaksinat e Pfizerit dhe Modernas kanë treguar mbrojtje deri 95 për qind.