Botë

Britania dhe BE-ja tentojnë të shmangin Brexitin pa marrëveshje

Britania dhe BE-ja tentojnë të shmangin Brexitin pa marrëveshje
Foto: Ilustrim
 

Negociatori për Brexit i Bashkimit Evropian, Michel Barnier ka arritur në Londër për të rinisur bisedimet e drejtpërdrejta në mes të bllokut evropian dhe Mbretërisë së Bashkuar, vetëm pesë javë para se të marrë fund lidhja e tyre.

Barnier dhe negociatori britanik, David Frost u janë rikthyer bisedimeve për të siguruar marrëveshje në çështje kyçe, duke përfshirë peshkimin, ndihmën shtetërore dhe një rezolutë – para se Britanisë t’i skadojë statusi i tranzicionit me BE-në, më 31 dhjetor.