Botë

Mali i Zi dhe Serbia shpallin ambasadorët e njëri-tjetrit persona “non grata”

Mali i Zi dhe Serbia shpallin ambasadorët e njëri-tjetrit persona “non grata”
Foto: Reuters
 

Ambasadori serb në Malin e Zi, Vladimir Bozhoviq, të shtunën është shpallur person “non grata” dhe i është kërkuar largimi nga vendi, bën të ditur Ministria e Punëve të Jashtme e Malit të Zi.

Në një njoftim publik, Ministria e Punëve të Jashtme, vuri në dukje, se në përputhje me nenet 9 dhe 41 të Konventës së Vjenës mbi privilegjet dhe imunitetet diplomatike, e kanë shpallur Bozhoviqin person “non grata”, duke konfirmuar se kanë kërkuar që ai të largohet nga Mali i Zi, raporton Zëri i Amerikës.