Botë

Realizohet fluturimi i parë tregtar Tel Aviv-Dubai

 

Për herë të parë, një avion tregtar izraelit u ngrit sot nga aeroporti Ben Gurion në Dubai, një ngjarje që u bë e mundur nga marrëveshjet e normalizimit midis Izraelit dhe Emirateve të Bashkuara Arabe.

Fluturimi, i kryer nga kompania izraelite “Israir”, ishte në dyshim deri dje, sepse nuk kishte asnjë autorizim nga Arabia Saudite për të kaluar në hapësirën e saj ajrore.