Botë

Norvegjia do i përdorë tri vaksinat anti-Covid

Norvegjia do i përdorë tri vaksinat anti-Covid
Foto: Reuters
 

Autoritetet shëndetësore në Norvegji kanë deklaruar se kanë në plan t’i përdorin vaksinat e Modernas, AstraZenecas dhe Pfizerit dhe BioNTech, në luftë kundër koronavirusit.

Ministri i Shëndetësisë, Bent Hoeie, ka bërë me dije se në tremujorin e parë të vitit të ardhshëm, qyteti Oslo do t’i marrë 2.5 milionë doza, duke mbuluar kështu kapacitet prej 1 milion e 25 mijë njerëz apo rreth 23 për qind e popullatës.