Botë

Deri në verë 2021 në Zvicër pritet të vaksinohen të gjithë banorët kundër koronavirusit

Foto: Ilustrim

Në janar shteti zviceran do të fillojë vaksinimin e banorëve kundër koronës. Çdo ditë pritet të vaksinohen nga 70 mijë njerëz. Planifikohet vaksinimi i 6 milionë banorëve.

 

Në janar shteti zviceran do të fillojë vaksinimin e banorëve kundër koronës. Çdo ditë pritet të vaksinohen nga 70 mijë njerëz. Planifikohet vaksinimi i 6 milionë banorëve.

Siç shkruan gazeta zvicerane “NZZ am Sonntag” që në ditët e para të janarit në Zvicër do të vaksinohen njerëzit e parë kundër koronavirusit. Një zyrtare e entit federal të shëndetësisë tha se kantonet janë duke bërë përgatitjet e nevojshme për vaksinim. Aksioni pritet të zgjasë 6 muaj dhe të përfundojë në verë.