Botë

Pesë kompanitë që shitën më së shumti armatim gjatë 2019-s janë nga SHBA-ja

 

Njëzet e pesë kompanitë më të mëdha në botë që merren me prodhimin dhe shitjen e armëve dhe pajisjeve tjera ushtarake, kanë shitur armatim në vlerë 361 miliardë dollarë amerikanë gjatë vitit 2019, ose 8.5 për qind më shumë se në vitin 2018.

Kompanitë nga SHBA-janë mbesin prodhuesit më të mëdhenj në botë, bazuar në Institutin Ndërkombëtar të Kërkimit të Paqes në Stockholm, përcjell REL të hënën.