Botë

Britanisë i kërkohet të vendosë përfundimisht për Brexit-in

Negociatorët britanikë dhe ata nga Bashkimi Evropian kanë bërë një përpjekje të fundit të hënën për t’i kaluar dallimet kokëforta që po qëndrojnë në rrugë të marrëveshjes së tregtisë pas Brexit-it, edhe pse i kishin vetëm 48 orë për t’iu shmangur ndarjes së çrregullt.

 

Negociatorët britanikë dhe ata nga Bashkimi Evropian kanë bërë një përpjekje të fundit të hënën për t’i kaluar dallimet kokëforta që po qëndrojnë në rrugë të marrëveshjes së tregtisë pas Brexit-it, edhe pse i kishin vetëm 48 orë për t’iu shmangur ndarjes së çrregullt.

“Negociatave BE-Mbretëri e Bashkuar po u vjen fundi, koha po shkon shpejt”, ka thënë një diplomant i BE-së, pasi shefi negociator i bllokut, Michel Barnier, u ka dhënë anëtarëve të shteteve anëtare në Bruksel një vlerësim pesimist të gjendjes. “Është koha që Mbretëria e Bashkuar të zgjedhë… mes një rezultati pozitiv apo një rezultati pa marrëveshje”.