Botë

Diplomatët amerikanë t’i ngjajnë Amerikës

Ish-sekretarët e Shtetit, Henry Kissinger, James Baker, Madeleine Albright, Colin Powell dhe Hillary Clinton marrin pjesë në ceremoninë e Qendrës së Diplomacisë Amerikane në ndërtesën e Departamentit të Shtetit, që mban emrin e ish-presidentit Harry Truman, më 3 shtator 2013 në Uashington

Paragjykimet se Departamenti amerikan i Shtetit është mbushur me “shokë, burra dhe njerëz të Yalet” kanë dominuar edhe në mesin e administratave demokrate dhe republikane. Edhe në kohën kur Shtetet e Bashkuara po diversifikohen përherë e më shumë, Departamenti i Shtetit vazhdon të ngelë prapa kohës. Ndërmjet viteve 2002 dhe 2018, proporcioni i stafit që identifikohet si pakica etnike ose racore është ngritur për katër për qind, apo larg më e ulët si përqindje krahasuar me mesataren e fuqisë punëtore në shkallë federale. Dhe aktualisht ka shënuar rënie numri i afro-amerikanëve.

 

Paragjykimet se Departamenti amerikan i Shtetit është mbushur me “shokë, burra dhe njerëz të Yalet” kanë dominuar edhe në mesin e administratave demokrate dhe republikane. Edhe në kohën kur Shtetet e Bashkuara po diversifikohen përherë e më shumë, Departamenti i Shtetit vazhdon të ngelë prapa kohës. Ndërmjet viteve 2002 dhe 2018, proporcioni i stafit që identifikohet si pakica etnike ose racore është ngritur për katër për qind, apo larg më e ulët si përqindje krahasuar me mesataren e fuqisë punëtore në shkallë federale. Dhe aktualisht ka shënuar rënie numri i afro-amerikanëve.

Emërime të kontestuara