Botë

Në vitin 2020 në botë janë vrarë 42 gazetarë

 

Nga fillimi i vitit, 42 gazetarë dhe punonjës të medias në të gjithë botën kanë humbur jetën gjatë kryerjes së detyrave të tyre, bëri të ditur Federata Ndërkombëtare e Gazetarëve .

“Ulja e numrit të gazetarëve të vrarë gjatë viteve të fundit nuk mund të maskojë rrezikun vdekjeprurës me të cilin përballen gjatë punës së tyre”, tha sekretari i përgjithshëm i IFJ-it, Anthony Bellanger.