Botë

Ju duhet një respirator? Tregtari polak i armëve ka shumë prej tyre

Foto: Reuters

Varshavë, (Reuters) – Kur pandemia e koronavirusit u përhap nëpër Evropë në prill dhe spitalet ishin në nevojë të madhe për respiratorë, Qeveria e Polonisë u kthye te një furnizues i pazakontë: te një tregtar i armëve.

 

Varshavë, (Reuters) – Kur pandemia e koronavirusit u përhap nëpër Evropë në prill dhe spitalet ishin në nevojë të madhe për respiratorë, Qeveria e Polonisë u kthye te një furnizues i pazakontë: te një tregtar i armëve.

Andrzej Izdebski (69) kishte ndihmuar të kontrabandonte armë dhe municion matanë kufirit, dhe kishte punuar për Shërbimin Sekret të Polonisë në kohën e komunizmit, dhe thotë se i ka shitur suplemente dietale Koresë së Veriut.