Botë

Evropa e izolon Britaninë pas shpërthimit të ri të virusit

 

Ndërkohë, ministri i Jashtëm italian ka treguar planet e qeverisë së tij për t’i ndaluar fluturimet. Franca dhe Gjermania thuhet se po planifikojnë veprim të ngjashëm. Vendime të tilla vijnë pasi një variant i ri i koronavirusit është përhapur me shpejtësi në Londër dhe Angli Juglindore

Londër, 20 dhjetor (Reuters) - Një numër vendesh evropiane kanë ndaluar ose po konsiderojnë të ndalojnë udhëtimin nga Mbretëria e Bashkuar për të parandaluar përhapjen e një varianti më infektiv të koronavirusit. Në mesin e tyre, sipas BBC-së, Holanda dhe Belgjika kanë pezulluar fluturimet. Trenat për në Belgjikë gjithashtu janë ndaluar.