Botë

10 konfliktet që do të na shoqërojnë më 2021

10 konfliktet që do të na shoqërojnë më 2021

Pasojat e politikave të sivjetme nuk do t’i ndahen botës as vitin e ardhshëm: pandemia që po vazhdon, kriza ekonomike, presidenca përçarëse e Donald Trumpit dhe kërcënimet e reja që burojnë prej luftërave, e deri tek ndryshimet klimatike, shkruan në analizën e Robert Malleyt, drejtor ekzekutiv i Grupit Ndërkombëtar të Krizave.

 

Pasojat e politikave të sivjetme nuk do t’i ndahen botës as vitin e ardhshëm: pandemia që po vazhdon, kriza ekonomike, presidenca përçarëse e Donald Trumpit dhe kërcënimet e reja që burojnë prej luftërave, e deri tek ndryshimet klimatike, shkruan në analizën e Robert Malleyt, drejtor ekzekutiv i Grupit Ndërkombëtar të Krizave.

Dhe nëse do të kishte një garë për kryezhvillimin e vitit 2020, duke pasur parasysh implikimet më serioze për sigurinë dhe paqen botërore, konkurrenca do të ishte fort e ashpër, vlerëson Malley, i cili kishte shërbyer edhe si asistent i posaçëm për Lindje të Mesme në administratën e presidentit Barack Obama.