Botë

“E ardhme e kobshme” po e pret planetin, paralajmërojnë shkencëtarët

 

Bota është duke shkuar drejt një “të ardhme të kobshme”, ka paralajmëruar një grup ndërkombëtar i shkencëtarëve, duke theksuar se përshpejtimi i ndryshimeve klimatike dhe zhdukja e biodiversitetit po kërcënon mbijetesën e të gjitha specieve në planet.

Sipas shkencëtarëve, kjo do të ndodh nëse liderët botërorë nuk përballen dhe nuk ndërmarrin sa më shpejt veprime në këtë drejtim.