Botë

Ish-ushtarët kryengritës e plani për vrasje: Ana e errët e zaptimit në Capitol

Ish-ushtarët kryengritës e plani për vrasje: Ana e errët e zaptimit në Capitol
Foto: AP
 

Derisa mbështetësit e presidentit Donald Trump po mblidheshin përpara ndërtesës së Capitolit javën e shkuar dhe po e intononin himnin amerikan, një grup burrash kishin plane të tjera.

Prokurorët federalë kanë ofruar një vlerësim të ri, shumë më të zymtë për rrethimin e javës së shkuar në Washington, duke bërë të ditur në një dokument të gjykatës se protestuesit kishin bërë plane për “t’i kapur dhe vrarë zyrtarët e zgjedhur”. Këtë gjë prokurorët e shtetit të Arizonas e përfshinë në një dosje, me të cilën i kërkuan një gjykatësi ta arrestonte Jacob Chansleyin, një ithtar i grupit të teorive të konspiracionit “Qanon”, i cili ishte fotografuar me kapele vikingësh me brirë teksa ishte ulur para tryezës së nënpresidentit, Mike Pence, në Senat.