Botë

Politikania që me nostalgjinë për diktaturën synon pushtetin

Politikania që me nostalgjinë për diktaturën synon pushtetin

Rrethuar prej gardianëve të sigurimit privat, deputetja tuniziane, Abir Moussi, së fundmi u ngjit në një skenë për t’iu adresuar një turme mbështetësish në një tubim të shënjuar me simbole që kujtonin të kaluarën e vendit të Afrikës Veriore.

 

Rrethuar prej gardianëve të sigurimit privat, deputetja tuniziane, Abir Moussi, së fundmi u ngjit në një skenë për t’iu adresuar një turme mbështetësish në një tubim të shënjuar me simbole që kujtonin të kaluarën e vendit të Afrikës Veriore.

Prejse fitoi mandatin e deputetit më 2019, Moussi është një prej politikanëve më popullorë – dhe mbase më kundërthënësi – duke i prirë një vale nostalgjie për një kohë më prosperuese dhe më stabile, në kohën kur Tunizia po shënon 10 vjet nga koha kur protestuesit rrëzuan presidentin autokrat, Zine El Abidine Ben Ali.