Botë

Shtetet evropiane i bëjnë thirrje Iranit të respektojë marrëveshjen bërthamore

Shtetet evropiane i bëjnë thirrje Iranit të respektojë marrëveshjen bërthamore
 

Fuqitë evropiane kanë paralajmëruar Iranin kundër nisjes së punës për prodhimin e uraniumit me bazë metali, duke thënë se kjo gjë është në kundërshtim me marrëveshjen bërthamore të arritur më 2015.

“Ne i bëjmë thirrje Iranit që ta ndërpresë këtë aktivitet dhe t’i rikthehet respektimit të plotë të zotimeve nën marrëveshjen e vitit 2015, nëse vërtetë dëshiron që ta shpëtojë këtë marrëveshje”, thanë në një deklaratë të përbashkët Franca, Britania dhe Gjermania.