Botë

FBI-ja skanon Gardën para inaugurimit të Bidenit

FBI-ja skanon Gardën para inaugurimit të Bidenit
Fotot: AP
 

Sipërmarrja e madhe amerikane reflekton shqetësimet e jashtëzakonshme të sigurisë që kanë mbërthyer Washingtonin pas kryengritjes vdekjeprurëse të 6 janarit në Capitol nga mbështetësit pro presidentit Donald Trump. Dhe kjo spikat frikën se disa prej njerëzve të angazhuar për ta mbrojtur qytetin në ditët e ardhshme mund të përbëjë kërcënim për presidentin e ardhshëm dhe për pjesëmarrësit e tjerë në detyra të larta

Washington, 18 janar (AP) – Zyrtarët amerikanë të mbrojtjes janë shprehur të shqetësuar për një sulm të brendshëm ose kërcënim tjetër nga anëtarët e shërbimit të përfshirë në sigurinë e ceremonisë së inaugurimit të presidentit të zgjedhur, Joe Biden, duke nxitur FBI-në që ta vlerësojë besnikërinë e 25 mijë trupave të Gardës Kombëtare.

Sipërmarrja e madhe amerikane reflekton shqetësimet e jashtëzakonshme të sigurisë që kanë mbërthyer Washingtonin pas kryengritjes vdekjeprurëse të 6 janarit në Capitol nga mbështetësit pro presidentit Donald Trump. Dhe kjo spikat frikën se disa prej njerëzve të angazhuar për të mbrojtur qytetin në ditët e ardhshme mund të përbëjë kërcënim për presidentin e ardhshëm dhe për pjesëmarrësit e tjerë në detyra të larta.