Botë

Navalny, halë në sy të Rusisë

Navalny, halë në sy të Rusisë
Foto: AP
 

Kthimi në Rusi nga Gjermania i liderit opozitar, Alexei Navalny, ishte shënuar me kaos dhe zemërim popullor, dhe ka përfunduar, pothuajse parashikueshëm, me arrestimin e tij.

Fluturimi i 17 janarit nga Berlini, ku Navalny kaloi pothuajse pesë muaj duke e marrë veten nga helmimi me agjent nervor, e bartte atë dhe bashkëshorten e tij, bashkë me një grup gazetarësh që e dokumentonin rrugëtimin. Por aeroplani ka trazuar rrugë nga aeroporti i synuar në Moskë drejt një tjetri në kryeqytet, në atë që shihej si përpjekje e qartë për ta shmangur turmën brohoritëse që po e priste.