Botë

Piratët vrasin një dhe rrëmbejnë 15 pjesëtarë të anijes turke

Piratët vrasin një dhe rrëmbejnë 15 pjesëtarë të anijes turke
Foto: AP
 

Piratët kanë sulmuar një anije mallrash turke në ujërat e Afrikës Perëndimore dhe kanë rrëmbyer 15 marinarë, ndërsa një e kanë vrarë, kanë thënë zyrtarët të dielën.

Drejtoria Detare e Turqisë tha se ekuipazhi fillimisht e kishin mbyllur veten në një zonë të sigurt, por piratët hynë me forcë pas gjashtë orësh. Gjatë përplasjes mes tyre, një anëtar i ekuipazhit vdiq.