Botë

Merkeli dhe Bideni zotohen për bashkëpunim karshi sfidave globale

Foto: Ilustrim
 

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, dhe presidenti amerikan, Joe Biden, janë dakorduar gjatë një bisede telefonike se pandemia e COVID-19 dhe sfidat e tjera globale mund të luftohen vetëm nëpërmjet bashkëpunimit më të ngushtë.

Marrëdhëniet midis dy vendeve ishin tensionuar gjatë administratës së Donald Trumpit, i cili e kishte akuzuar disa herë Gjermaninë për fuqinë e saj eksportuese dhe shpenzimet relativisht të ulëta për mbrojtje në kuadër të NATO-s.