Botë

Presidenti i Tanzanisë thotë se Zoti do ta mbrojë vendin e tij nga COVID-19

Foto: Reuters
 

Presidenti i Tanzanisë, John Magufuli, ka thënë sot se vendi i tij nuk ka nevojë për mbyllje nga koronavirusi, pasi thotë se Zoti do t’i mbrojë njerëzit e tij. Ai thotë se masat e mëhershme si inhalimi i avullit është më i mirë sesa vaksinat e rrezikshme të huaja, raporton agjencia Reuters.

Duke kundërshtuar konsensusin shkencor global dhe këshillat nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), qeveria e Magufulit ka shmanguar kryesisht mbajtjen e maskave dhe distancës sociale në Tanzani.