Botë

Lajme nga fronti i koronës: virusi do të futet nën kontroll deri në vitin 2022

Foto: AP
Foto: AP

► Sipas ministrit gjerman të Shëndetësisë virusi korona do të futet nën kontroll në vitin 2022. Në një intervistë me një gazetë gjermane Jens Spahn tha se «nuk do të ketë një përvjetor të dytë të koronës në këtë formë siç po e përjetojmë tani». Spahn më tutje: «Në rrjedhën e vitit do të arrijmë ta fusim nën kontroll pandeminë në pjesën më të madhe – përmes vaksinave dhe mundësisë që vaksinën t’ia përshtatim mutacioneve».

 

► Sipas ministrit gjerman të Shëndetësisë virusi korona do të futet nën kontroll në vitin 2022. Në një intervistë me një gazetë gjermane Jens Spahn tha se «nuk do të ketë një përvjetor të dytë të koronës në këtë formë siç po e përjetojmë tani». Spahn më tutje: «Në rrjedhën e vitit do të arrijmë ta fusim nën kontroll pandeminë në pjesën më të madhe – përmes vaksinave dhe mundësisë që vaksinën t’ia përshtatim mutacioneve».

►Bashkimi Europian të premten lejoi përdorimin e vaksinës së prodhuesit suedezo-britanik Astra-Zeneca. Për shkak të problemeve në prodhim nuk është e qartë se kur dhe me sa doza do ta furnizojë BE-në Astra-Zeneca.