Botë

Ekspertët mbrojnë izolimet teksa variantet e koronavirusit kaplojnë botën

Ekspertët mbrojnë izolimet teksa variantet e koronavirusit kaplojnë botën
Foto: AP

New York, 18 shkurt (AP) – Teksa shtetet po i heqin një nga një rregullat e bartjes së maskave dhe po i zbusin kufizimet ndaj restoranteve dhe bizneseve të tjera me rënien e shifrave të të infektuarve nga COVID-19, zyrtarët e shëndetit publik kanë nxitur autoritetet që ta përqendrojnë vëmendjen te variantet më të rrezikshme të koronavirusit që heshtazi po përhapen në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe gjetkë në botë.

 

Në javën e përvjetorit të shpërthimit të pandemisë COVID-19, Italia ka pezulluar të enjten të gjithë ceremonitë e parapara, si pasojë e paraqitjes së rasteve të reja të infektimit me variantin e virusit që është identifikuar fillimisht në Britaninë e Madhe. Shfaqja e varianteve të reja ka nxitur izolimin e sërishëm të Lombardisë së goditur më së rëndi nga vala e parë e pandemisë, por edhe gjetkë

New York, 18 shkurt (AP) – Teksa shtetet po i heqin një nga një rregullat e bartjes së maskave dhe po i zbusin kufizimet ndaj restoranteve dhe bizneseve të tjera me rënien e shifrave të të infektuarve nga COVID-19, zyrtarët e shëndetit publik kanë nxitur autoritetet që ta përqendrojnë vëmendjen te variantet më të rrezikshme të koronavirusit që heshtazi po përhapen në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe gjetkë në botë.

Shkencëtarët pajtohen gjithmbarshëm se SHBA-ja thjesht nuk ka mjete për t’i menaxhuar variantet dhe se kjo përbën rrezik për shpërthimin e një tjetër vale të pandemisë.