Botë

Gjysmë milioni jetë të humbura: Pesha e pandemisë që rëndon mbi SHBA-në

Gjysmë milioni jetë të humbura: Pesha e pandemisë që rëndon mbi SHBA-në
Foto: AP
 

Saktësisht një vit pas shfaqjes së rasteve të para me koronavirus, SHBA-ja ka prekur shifrën historike të vdekjeve nga COVID-19, gjithsej 500.000. Marshimi i palodhur i vdekjeve dhe tragjedive ka ngërthyer kohën dhe kujtesën. I ka bërë të paharrueshme pamjet shokuese që shfaqeshin dita-ditës të sekuencave që fillimishit ishin të paimagjinueshme në një vend të pasur e të pushtetshëm sa SHBA-ja

Vetëm një vit më parë, Shtetet e Bashkuara të Amerikës as që e kishin idenë se si do të rridhnin gjërat. Jeta në shkurtin e 2020-s ende i ngjante normales. Ishin shfaqur shqetësimet rreth një sëmundjeje të mistershme respiratore, që veçse ishte emëruar COVID-19. Kishte filluar paniku, por pjesa dërrmuese e amerikanëve ishin optimistë. Koronavirusi dukej ende si një problem i huaj, madje edhe kur u bë e ditur se një person kishte vdekur nga ky virus në Amerikë.

Tani, saktësisht një vit më pas kësaj, SHBA-ja ka prekur shifrën historike të vdekjeve nga COVID-19, gjithsej 500.000.