Botë

Italia i kërkon përgjigje OKB-së rreth ambasadorit

Italia i kërkon përgjigje OKB-së rreth ambasadorit
 

Italia ka ushtruar presion mbi Kombet e Bashkuara për t’i dhënë përgjigje lidhur me sulmin në Kongo, në të cilin kanë mbetur të vdekur ambasadori i vendit dhe truproja i tij.

Ministri i Jashtëm, Luigi Di Maio, ka thënë para ligjvënësve në Romë se Italia ka kërkuar nga OKB-ja dhe nga Programi Botëror për Ushqim që të hapin hetime të menjëhershme rreth lëshimeve të sigurisë së autokolonës gjatë sulmit në afërsi të qytetit Goma.