Botë

Dosja “top-sekret”: Vrasësit e Khashoggit përdorën aeroplanë të princit saudit

Dosja “top-sekret”: Vrasësit e Khashoggit përdorën aeroplanë të princit saudit
Foto: AP

Dokumentet shpalosin se si pronësia e “Sky Prime Aviation” ishte urdhëruar që t’i transferohej fondit të pasurisë sovrane të vendit, me vlerë prej 400 miliardë dollarësh, në fund të vitit 2017. Fondi ishte në pronësi të princit të kurorës, Mohammed bin Salman. Ndërkaq aeroplanët e kompanisë janë përdorur për vrasjen e Khashoggit në tetor të 2018-s

 

Dokumentet shpalosin se si pronësia e “Sky Prime Aviation” ishte urdhëruar që t’i transferohej fondit të pasurisë sovrane të vendit, me vlerë prej 400 miliardë dollarësh, në fund të vitit 2017. Fondi ishte në pronësi të princit të kurorës, Mohammed bin Salman. Ndërkaq aeroplanët e kompanisë janë përdorur për vrasjen e Khashoggit në tetor të 2018-s

Washington, 24 shkurt – Dy aeroplanët privatë, të përdorur nga skuadra e vrasjes së Arabisë Saudite që e vrau dhe ia gjymtoi kufomën gazetarit, Jamal Khashoggi, ishin në pronësi të një kompanie, që më pak se një vit më herët ishin sekuestruar nga princi i pushtetshëm i mbretërisë, Mohammed bin Salman, kanë treguar të mërkurën dokumentet gjyqësore, qasje në të cilat ka pasur agjencia amerikane CNN.