Botë

Prokurorët nisin “gërmimin” në të dhënat tatimore të Trumpit

Prokurorët nisin “gërmimin” në të dhënat tatimore të Trumpit
 

Të dhënat e hapura me urdhrin e së hënës nga Gjykata Supreme, në të cilat përfshihen dosjet mbi tatimet tetëvjeçare të ish-presidentit amerikan, mund t’i fuqizojnë hetimet e prokurorëve mbi organizatën “Trump”

Washington, 25 shkurt – Pas një beteje të gjatë gjyqësore, prokurori i Qarkut në Manhattan është vënë në posedim të të dhënave mbi taksat dhe llogaritë e tjera financiare të Donald Trumpit, si pjesë e një hetimi kriminal ndaj ish-presidentit dhe organizatës së tij afariste, ka bërë të ditur të enjten një zëdhënës i zyrës së prokurorisë në New York.

Kjo zyrë kishte siguruar të dhëna voluminoze gjatë së hënës, të njëjtën ditë kur Gjykata Supreme e Shteteve të Bashkuara të Amerikës e hodhi poshtë përpjekjen e fundit të Trumpit për t’i mbajtur mbyllur të dhënat e tija në kompaninë e tij të kontabilitetit “Mazars USA”.