Botë

Sulmi në Siri, mesazh i Bidenit për Iranin

Sulmi në Siri, mesazh i Bidenit për Iranin

Washington, 26 shkurt – Në përpjekjen e tejzgjatur për të parë se kush do t’i përpëlisë i pari sytë – Teherani apo administrata e presidentit Joe Bideni – sulmet e së enjtes vonë mbi militantët e mbështetur nga Irani në Siri janë veçse një “insekt” i vogël që fluturon në horizontin e të dy palëve. Nuk do të ndryshojë shumëçka, por është një rikujtues se herët apo vonë ndonjëri duhet t’i mbyllë sytë.

 

Sulmet afër Abu Kamalit në Siri përbëjnë një sinjal të vogël që tregon se administrata Biden nuk “turpërohet” të përdorë armët dhe që demonstron se sulmet mbi personelin e SHBA-së prodhojnë pasoja. Por ato rezultuan minimalisht vrastare, sa mund të ishin

Washington, 26 shkurt – Në përpjekjen e tejzgjatur për të parë se kush do t’i përpëlisë i pari sytë – Teherani apo administrata e presidentit Joe Bideni – sulmet e së enjtes vonë mbi militantët e mbështetur nga Irani në Siri janë veçse një “insekt” i vogël që fluturon në horizontin e të dy palëve. Nuk do të ndryshojë shumëçka, por është një rikujtues se herët apo vonë ndonjëri duhet t’i mbyllë sytë.

Me këtë përshkrim, agjencia amerikane e lajmeve CNN ka nisur analizën e saj për sulmin e parë ajror të autorizuar nga administrata e re amerikane mbi militantët e përkrahur nga Irani në Siri.