Botë

Sardenja e Italisë vendoset në “zonë të bardhë”

Sardenja e Italisë vendoset në “zonë të bardhë”
 

Sardenja do bëhet rajoni i parë i Italisë që do futet në “zonën e bardhë” të koronavirusit. Kështu ka bërë me dije ministri i Shëndetësisë, Roberto Speranza, duke thënë se Sardenjës përveç mbajta e maskës, distancimi shoqëror dhe detyrimi i higjienës, do i hiqen masat kufizuese ndaj pandemisë COVID-19 prej 1 marsi.

Për zonat e tjera pritet të shihet situata epidemiologjike derisa të dhënat pozitive do të mundësojnë reduktimin në minimum të kasave kufizuese për banorët e ishullit.