Botë

47 të arrestuar, pretendohet se cenuan pushtetin në Hong Kong

47 të arrestuar, pretendohet se cenuan pushtetin në Hong Kong
 

Policia e Hong Kongut ka arrestuar 47 aktivistët pro-pavarësisë, me arsyetimin se kanë cenuar pushtetin. Arrestimi i tyre u bë duke përdorur ligjin kundërthënës të sigurisë së territorit të Hong Kongut, të cilin një vit më parë e miratoi Kina.

Pekini ka miratuar ligjin që dënon çdo kryengritje dhe lëvizje propavarësisë, duke u arsyetuar se ishte i nevojshëm për stabilitetin e vendit. Kritikët kanë thënë se ky ligj ka heshtur të pakënaqurit dhe ia ka hequr Hong Kongut autonominë e vet.