Botë

Bregu i Fildishtë dhe Gana nisin vaksinimin me vaksina anti-COVID të siguruar nga iniciativa COVAX

Bregu i Fildishtë dhe Gana nisin vaksinimin me vaksina anti-COVID të siguruar nga iniciativa COVAX
Foto: AP
 

Shtetet e Afrikës kanë nisur vaksinimin kundër COVID-19 duke përdorur vaksinat të cilat i kanë marrë nëpërmjet iniciativës COVAX.

Bregu i Fildishtë është një prej shteteve të para që ka përfituar nga kjo iniciativë e Kombeve të Bashkuara për ndarje të vaksinave për shtetet e varfëra. Ku vaksinimi ka nisur të hënën.