Botë

Austria e Danimarka bashkojnë forcat me Izraelin në prodhimin e vaksinave

Foto: Ilustrim
 

Në pakënaqësi ndaj shpërndarjes së ngadaltë të vaksinave kundër COVID-19 përbrenda Bashkimit Evropian, Austria dhe Danimarka kanë shkëputur rrugët me Brukselin për të formuar aleancë me Izraelin në prodhimin e vaksinave të gjeneratës së dytë kundër mutacioneve të koronavirusit.

Veprimi i dy anëtareve të BE-së u ndërmor në kohën e zemërimit në rritje për vonesat në porositjen, aprovimin dhe distribuimin e vaksinave, të cilat kanë lënë vendet e bllokut 27-anëtarësh bukur prapa Izraelit në fushatën e vaksinimit.