Botë

Në shkëputje nga shtegu i Trumpit, SHBA-ja e godet Rusinë me sanksione

Foto: AP

“Toni dhe substanca e bisedimeve tona me Rusinë, komunikimeve tona rreth Rusisë, do të jenë shumë më ndryshe prej atyre që kemi parë gjatë administratës së kaluar”, ka thënë një zyrtar i lartë i administratës. “Nuk jemi në kërkim të përshkallëzimit, nuk jemi në kërkim të ristartimit. Ne jemi në kërkim të stabilitetit dhe parashikueshmërisë, si dhe të fushave konstruktive të bashkëpunimit me Rusinë, kur është në interesin tonë për ta bërë një gjë të tillë”

 

“Toni dhe substanca e bisedimeve tona me Rusinë, komunikimeve tona rreth Rusisë, do të jenë shumë më ndryshe prej atyre që kemi parë gjatë administratës së kaluar”, ka thënë një zyrtar i lartë i administratës. “Nuk jemi në kërkim të përshkallëzimit, nuk jemi në kërkim të ristartimit. Ne jemi në kërkim të stabilitetit dhe parashikueshmërisë, si dhe të fushave konstruktive të bashkëpunimit me Rusinë, kur është në interesin tonë për ta bërë një gjë të tillë”

Washington, 2 mars (AP) – Shtetet e Bashkuara të Amerikës u kanë vendosur sanksione të martën shtatë zyrtarëve qeveritarë rusë dhe 13 kompanive ruse e evropiane në kundërpërgjigje ndaj helmimit të liderit opozitar, Alexei Navalny, të cilin rast një raport i Inteligjencës amerikane e kishte konfirmuar si vepër të FSB-së.