Botë

Nga frika e sulmit, Garda Kombëtare mund të mbetet në Capitol për 60 ditë

Nga frika e sulmit, Garda Kombëtare mund të mbetet në Capitol për 60 ditë
Foto: AP

Washington, 4 shkurt (AP) – Policia në Capitol ka kërkuar që pjesëtarët e Gardës Kombëtare të vazhdojnë të jenë në shërbim të sigurisë së ndërtesës së Kongresit amerikan për edhe dy muaj të tjerë, ka mësuar të enjten agjencia “Associated Press”.

 

Kërkesa i reflekton shqetësimet e vazhdueshme për sigurinë dhe potencialin për dhunë në Capitol, dy muaj pasi që protestuesit u futën në ndërtesë, në dhunën që rezultoi me pesë të vdekur. Për më tepër, kërkesa është adresuar teksa forcat e zbatimit të ligjit janë vënë në gjendje alarmi të enjten, duke e rrethuar Capitolin si rrjedhojë e të dhënave të reja të Inteligjencës që kanë zbardhur “komplotin e mundshëm” të një grupi militant që synon vërsuljen në ndërtesë

Washington, 4 shkurt (AP) – Policia në Capitol ka kërkuar që pjesëtarët e Gardës Kombëtare të vazhdojnë të jenë në shërbim të sigurisë së ndërtesës së Kongresit amerikan për edhe dy muaj të tjerë, ka mësuar të enjten agjencia “Associated Press”.

Zyrtarët e mbrojtjes kanë bërë të ditur se propozimi i ri është aktualisht duke u rishikuar nga Pentagoni.