Botë

Bideni synon ta frenojë Kinën, por ku është NATO-ja e Azisë?

Foto: AP

Administrata e Joe Bidenit ka hasur në mbështetje mes kryeqyteteve aziatike për sa i përket sfidimit të ekspansionit territorial të Kinës. Ka marrë përkrahje të fortë rreth një Dialogu Katërkëndësh të Sigurisë nga Japonia, si dhe nga partnerët e kahershëm, India dhe Australia, të cilat së fundi i kanë nisur sërish manovrat e përbashkëta ushtarake, pas një pauze të gjatë.

 

Shteteve të Bashkuara të Amerikës u nevojitet një plan loje për një kontinent që numëron dy të tretën e popullatës së botës dhe ku ndodhet rivali i saj më i madh

Administrata e Joe Bidenit ka hasur në mbështetje mes kryeqyteteve aziatike për sa i përket sfidimit të ekspansionit territorial të Kinës. Ka marrë përkrahje të fortë rreth një Dialogu Katërkëndësh të Sigurisë nga Japonia, si dhe nga partnerët e kahershëm, India dhe Australia, të cilat së fundi i kanë nisur sërish manovrat e përbashkëta ushtarake, pas një pauze të gjatë.

Dhe, ekipi i ri, sipas një analize të revistës politike amerikane “Foreign Policy”, po bën përpjekje për t’u bashkuar me Japoninë dhe Korenë Jugore nëpërmjet “varrosjes së shpatave” lidhur me pritjen e trupave amerikane në vend.