Botë

Rusia e Kina, fuqi me arsenale të frikshme armësh

Foto: AP

Lënë mënjanë të gjithë eufemizmat, rishikimi i integruar britanik mbi politikat e mbrojtjes dhe sigurisë ka identifikuar dy armiq kryesorë globalë: Xi Jingpingun e Kinës dhe Vladimir Putinin e Rusisë.

 

Rishikimi i Sigurisë britanike ka identifikuar dy armiqtë kryesorë – Kinën dhe Rusinë. Por që të dyja përbëjnë sfida krejtësisht të ndryshme njëra prej tjetrës

Lënë mënjanë të gjithë eufemizmat, rishikimi i integruar britanik mbi politikat e mbrojtjes dhe sigurisë ka identifikuar dy armiq kryesorë globalë: Xi Jingpingun e Kinës dhe Vladimir Putinin e Rusisë.

Që të dy kanë prioritete të ndryshme dhe përfaqësojnë sfida radikalisht të tjera.