Botë

Me diplomaci vaksinash, Rusia e Kina po i shfrytëzojnë dobësitë e Evropës

Koronavirusi po godet përsëri teksa qeveritë nëpër Bashkimin Evropian po dështojnë të sigurojnë vaksina. Pak nga shtetet evropiane do të mund ta arrijnë cakun e vendosur nga Brukseli për vaksinimin e 70 përqindëshit të popullsisë së rritur deri në fundin e verës.

 

Kryeministri i Sllovakisë ka dhënë dorëheqje shkaku i shpërndarjes sekrete të vaksinave ruse “Sputnik V”, teksa Brukseli po dështon që ta mbajë të bashkuar BE-në

Koronavirusi po godet përsëri teksa qeveritë nëpër Bashkimin Evropian po dështojnë të sigurojnë vaksina. Pak nga shtetet evropiane do të mund ta arrijnë cakun e vendosur nga Brukseli për vaksinimin e 70 përqindëshit të popullsisë së rritur deri në fundin e verës.

Revista amerikane “Foreign Policy”, në një analizë të sajën, ka vlerësuar se duke dashur që ta shfrytëzojnë dështimin e BE-së në sigurimin e vaksinave, Rusia dhe Kina janë përfshirë në gjithë këtë muhabet me diplomacitë e vaksinave. Kjo strategji është duke funksionuar si është më së miri në Evropën Qendrore dhe në atë Lindore.