Botë

Fuqizimi ushtarak i Rusisë në Ukrainë po e mban Bidenin në teh

Foto: AP

Rusia është duke grumbulluar numër të pazakontë trupash në kufi me Ukrainën, duke e përbërë një sprovë të hershme për administratën amerikane të Joe Bidenit që po mundohet t’i riparojë marrëdhëniet me aleatët në NATO dhe ta bëjë dallimin prej qasjes kundërthënëse të ish-presidentit Donald Trump në marrëdhëniet me Moskën.

 

“Po bëjnë prova, po përpiqen të shohin se çfarë do të bëjmë, çfarë do të bëjë NATO-ja e çfarë ukrainasit”, ka thënë Jim Townsend, ish-zëvendësnënsekretari amerikan i Mbrojtjes për Evropë dhe NATO deri më 2017. “A është kjo një administratë e lëkundshme apo është një administratë që do të veprojë me vendosmëri? Krejt këto gjëra po i bëjnë për të matur se cila është administrata e re”

Rusia është duke grumbulluar numër të pazakontë trupash në kufi me Ukrainën, duke e përbërë një sprovë të hershme për administratën amerikane të Joe Bidenit që po mundohet t’i riparojë marrëdhëniet me aleatët në NATO dhe ta bëjë dallimin prej qasjes kundërthënëse të ish-presidentit Donald Trump në marrëdhëniet me Moskën.

Grumbullimi i forcave në kufi me Ukrainën, bashkë me një sërë shkeljesh të armëpushimit në territoret lindore ukrainase të kontrolluara nga separatistët e mbështetur nga Rusia, sipas revistës politike amerikane “Foreign Policy”, ka alarmuar NATO-n dhe ka nxitur një mori thirrjesh telefonike midis anëtarëve të administratës Biden dhe homologëve të tyre ukrainas dhe rusë.