Botë

Mbreti i Jordanit e quan të shtypur “kryengritjen”

Mbreti i Jordanit e quan të shtypur “kryengritjen”
Foto: AP
 

Mbreti jordanez, Abdullah i Dyti, ka folur të mërkurën për të parën herë lidhur me përplasjet publike me gjysmëvëllain e tij, princin Hamza, duke e cilësuar rastin si një tentim kryengritjeje që është shuar, por që i ka shkaktuar shokim, dhimbje dhe zemërim.

Në adresimin e transmetuar drejtpërdrejt në televizionin shtetëror, ai ka thënë se sfidat madhore ende vazhdojnë të mbizotërojnë për monarkinë aleate të Perëndimit, pasi që ballafaqohet me disidencë të shtuar të brendshme.