Botë

Bideni ashpërson kontrollin e armëve

Bideni ashpërson kontrollin e armëve
 

Presidenti, Joe Biden, ka shpalosur të enjten një sërë masash ekzekutive për adresimin e sulmeve të shtuara me armë zjarri në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në kuadër të veprimit të tij të parë madhor për kontrollimin e armëve që nga ardhja në detyrë.

Duke folur nga Shtëpia e Bardhë, pas ballafaqimit me presion të shtuar për veprim karshi valës së shtuar të sulmeve me armë, ai ka thënë se rastet përbëjnë “një epidemi dhe janë turpërim ndërkombëtar”.