Botë

Shtëpia e Bardhë bën thirrje për ndaljen e kaosit në Irlandën Veriore

Shtëpia e Bardhë bën thirrje për ndaljen e kaosit në Irlandën Veriore
 

Nëpërmjet një deklarate për media, zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë, Jen Psaki, ka thënë se presidenti amerikan e mbështet “një Irlandë Veriore të sigurt dhe prosperuese, në të cilën të gjitha komunitetet do të kenë një zë dhe do t’i gëzojnë përfitimet e paqes së fituar me shumë mund”

Shtëpia e Bardhë ka shprehur të enjten shqetësimin për trazirat në Irlandën e Veriut, me ç’rast presidenti amerikan Joe Biden, u është bashkuar kryeministrit britanik, Boris Johnson dhe atij irlandez, Michael Martin, në thirrjet për qetësi, pas asaj që policia në Belfast e përshkroi si dhunën më të rëndë ndër vite.

Nëpërmjet një deklarate për media, zëdhënësja e Shtëpisë së Bardhë, Jen Psaki, ka thënë se presidenti amerikan e mbështet “një Irlandë Veriore të sigurt dhe prosperuese, në të cilën të gjitha komunitetet do të kenë një zë dhe do t’i gëzojnë përfitimet e paqes së fituar me shumë mund”.