Botë

Vaksinimi po ringjall ekonomitë e Lindjes së Mesme

Vaksinimi po ringjall ekonomitë e Lindjes së Mesme
 

Ekonomitë e Lindjes së Mesme po rimarrin veten më shpejt se është pritur nga pandemia e koronavirusit. Kjo po ndodh kryesisht për shkak të fushatave masive të vaksinimit dhe ngritjes së çmimeve të naftës.

Por, Fondi Monetar Ndërkombëtar ka paralajmëruar se edhe pa fushatën e përshpejtuar të vaksinimit, rajoni do të rimerrte veten për shkak të burimeve të naftës. Megjithatë, në raportin e FMN-së për këtë vit, në shtetet e Afrikës Veriore dhe Lindjes së Mesme pritet të ketë tkurrje ekonomike prej 3.4 për qind.