Botë

Rrëmbimet e torturat mbërthejnë Ugandën

Rrëmbimet e torturat mbërthejnë Ugandën
Për shumë ugandas, zhdukjet sinjalizojnë një shkarje drejt politikave shtypëse të diktatorëve të tillë si Idi Amin dhe Milton Obote, i cili u rrëzua nga Museveni

Burra të armatosur dhe me kamionçina të bardha pa targa rrëmbyen njerëz nga rrugët ose nga shtëpitë e tyre.

 

Ata që u rrëmbyen u dërguan në burgje, në stacione policie dhe në kazerma ushtarake, ku u ishin mbuluar kokat, u droguan dhe u rrahën - disa madje u lanë të ngujuar në bodrumet e mbushura me ujë deri në gjoks. Këto janë vetëm disa prej dëshmive të krimeve të kryera në shtetin e Ugandës, të cilat i ka dokumentuar në një shkrim të gjatë gazeta “New York Times”, tre muaj pasi presidenti i Ugandës, Yoweri Museveni, fitoi mandatin e gjashtë pesëvjeçar në zgjedhjet më kundërthënëse

Burra të armatosur dhe me kamionçina të bardha pa targa rrëmbyen njerëz nga rrugët ose nga shtëpitë e tyre.

Ata që u rrëmbyen u dërguan në burgje, në stacione policie dhe në kazerma ushtarake, ku u ishin mbuluar kokat, ishin droguar dhe rrahur - disa madje u lanë të ngujuar në bodrumet e mbushura me ujë deri në gjoks. Këto janë vetëm disa prej dëshmive të krimeve të kryera në shtetin e Ugandës, të cilat i ka dokumentuar në një shkrim të gjatë gazeta “New York Times”.