Botë

Tensionet në Ukrainë e vënë Rusinë karshi SHBA-së dhe NATO-s

Foto: AP

Ministri rus i Mbrojtjes ka thënë të martën se grumbullimi masiv ushtarak i vendit në perëndim është pjesë e manovrave të gatishmërisë, shkaku i atyre që ai i përshkroi si kërcënime prej NATO-s.

 

Duke folur gjatë një takimi me ekipin më të lartë ushtarak, ministri rus i Mbrojtjes, Sergei Shoigu, ka thënë se ushtrimet përbëjnë përgjigje të drejtpërdrejtë ndaj “përpjekjeve të vazhdueshme të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe aleatëve të saj në NATO për t’i shtuar forcat në afërsi të kufijve të Rusisë”

Ministri rus i Mbrojtjes ka thënë të martën se grumbullimi masiv ushtarak i vendit në perëndim është pjesë e manovrave të gatishmërisë, shkaku i atyre që ai i përshkroi si kërcënime prej NATO-s.

Ministri, Sergei Shoigu, ka specifikuar se manovrat në perëndim të Rusisë, që kanë nxitur shqetësime në Ukrainën fqinje dhe kanë gjeneruar paralajmërime nga NATO-ja, do të zgjasin edhe për dy javë të ardhshme.