Botë

BE-ja nuk i vazhdon kontratat me “AstraZenecan” dhe “J&J”, pas skadimit

BE-ja nuk i vazhdon kontratat me “AstraZenecan” dhe “J&J”, pas skadimit
 

Komisioni Evropian ka vendosur të mërkurën që të mos i vazhdojë kontratat e sigurimit të vaksinave kundër COVID-19 të kompanive “AstraZeneca” dhe “Johnson and Johnson”.

Komisioni Evropian, në pajtim me liderët e shumë shteteve, ka marrë vendim që kontratat aktuale me dy prodhuesit e vaksinave të mos vazhdohen më, pasi që atyre t’u skadojë afati në fund të këtij viti. Brukseli zyrtar pritet që të përqendrohet në vaksinat e “Pfizerit’ dhe “Modernas”.