Botë

Arabia Saudite dhe Irani zhvillojnë bisedime për të përmirësuar marrëdhëniet mes tyre

 

Zyrtarë të lartë sauditë dhe iranianë kanë zhvilluar bisedime të drejtpërdrejta në një përpjekje për të ri-rregulluar marrëdhëniet midis dy rivalëve rajonalë, katër vjet pasi ata ndërprenë lidhjet diplomatike, njoftoi Financial Times të dielën, duke cituar zyrtarë të informuar mbi diskutimet.

Rundi i parë i bisedimeve saudite-iraniane u zhvillua në Bagdad më 9 prill, përfshiu diskutime në lidhje me sulmet ndaj Arabisë Saudite nga grupi Houthi i lidhur me Iranin në Jemen dhe ishin pozitive, shtoi raporti FT, duke cituar një nga zyrtarët.